آنتی اسکالانت چیست؟: آنتی اسکالانت یکی از مواد شیمیایی رسوب زدا در صنعت تصفیه آب است که برای پیشگیری از پوسیدگی غشا در سیستم‌های تصفیه آب اسمز معکوس مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مواد ضد رسوب، برای جلوگیری از تشکیل رسوبات نمکی بر روی غشای ممبران استفاده می‌شوند و در مرحله‌ی پیش تصفیه در دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی به سیستم تزریق می‌شوند.

گروه صنعتی آبین گستر، تولید کننده آنتی اسکالانت با کیفیت بر اساس نیازهای آب مصرفی و با استفاده از بهترین مواد اولیه است. محصولات آنتی اسکالانت شرکت آبین گستر، ایرانی ، با بهترین قیمت برای همکاران و مشتریان گرامی عرضه می‌شود.


09125417503


02637853001

عملکرد آنتی اسکالانت

معرفی آنتی اسکالانت

آنتی اسکالانت، مواد ضد رسوبی هستند که برای پاکسازی سیستم‌های تصفیه آب و جلوگیری از تشکیل رسوب بر روی ممبران‌های صنعتی در سیستم‌های آب شیرین کن RO به کار می‌روند. آب خام حاوی املاح و نمک‌های معدنی است که این املاح در حین عبور از غشای ممبران، بر روی ممبران رسوب ایجاد می‌کنند. این رسوبات منجر به گرفتگی منافذ غشای ممبران می‌شود که باعث کاهش راندمان آب خروجی از سیستم آب شیرین کن RO می‌شود.

آنتی اسکالانت، محلولی است که برای کاهش اثرات رسوبات مانند کربنات کلسیم (CaCO₃)، سولفات باریم (BaSO₄) سولفات کلسیم (CaSO₄)، و سولفات استرونیوم (SrSO₄) که بر روی غشای پلی آمید یا ممبران دستگاه آب شیرین کن تشکیل می‌شوند، استفاده می‌شود.

احتمال تشکیل رسوبات سیلیکا (SiO₂) نسبت به سایر رسوبات کمتر است. استفاده صحیح از آنتی اسکالانت در پاکسازی رسوبات از ممبران، منجر به افزایش طول عمر ممبران و کاهش هزینه‌های مربوط به تعویض و شستشوی ممبران می‌شود.

ضرورت استفاده از مواد ضد رسوب

استفاده از مواد ضد رسوب آب ورودی به دستگاه اسمز معکوس، شامل نمک‌های محلول کلسیم، منیزیم و سایر املاح ضروری است. این نمک‌های محلول با گذشت از غشاهای دستگاه اسمز معکوس تدریجاً بر روی غشای دستگاه رسوب می‌کنند.

رسوب گذاری در سطح ممبران‌های صنعتی باعث کاهش کارایی غشاهای سیستم RO در حذف جامدات محلول می‌شود. برای مقابله با رسوبات تشکیل شده بر روی ممبران‌ها، از مواد ضد رسوب استفاده می‌شود.

عدم استفاده از آنتی‌اسکالانت در سیستم اسمز معکوس صنعتی می‌تواند ایجاد مشکلات زیر را به همراه داشته باشد:

کاهش راندمان تولید و افزایش TDS خروجی، کاهش میزان دبی خروجی، باز شدن منافذ و پارگی غشا به دلیل تجمع رسوبات. درنتیجه، با استفاده از آنتی‌اسکالانت با کیفیت و تزریق آن به سیستم به صورت مداوم با میزان دوز مشخص، می‌توان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد. که این امر باعث افزایش طول عمر غشای ممبران می‌شود.

آنتی اسکالانت

عملکرد آنتی اسکالانت

آنتی اسکالانت در دستگاه‌های آب شیرین کن صنعتی، اینگونه آیت ک به آلاینده‌های موجود در آب می پیوندد و همچنین از اتصال و چسبندگی رسوبات به سطح ممبران جلوگیری می‌کند. این ماده، آلاینده‌ها و املاح آب را از داخل ممبران عبور داده و این مواد را همراه پساب از سیستم RO خارج می‌کند. عدم استفاده از آنتی اسکالانت می‌تواند آسیب جدی به ممبران‌های دستگاه RO وارد کند و باعث کاهش دبی خروجی و افزایش TDS آب شود.

بنابراین استفاده از آن در دستگاه اسمز معکوس RO جهت افزایش طول عمر ممبران و همچنین افزایش راندمان جریان خروجی، ضروری است. عملکرد مواد ضد رسوب در ممبران سیستم آب‌شیرین‌کن RO به این شکل است که با تأثیر بر عوامل ایجاد کننده رسوب، موجب تاخیر در تشکیل رسوبات طی مدت زمانی که از غشای ممبران عبور می‌کند می‌شود و به این ترتیب از تشکیل رسوب بر سطح غشای ممبران جلوگیری می‌کند.

نحوه تزریق آنتی اسکالانت

روش تزریق آنتی اسکالانت در سیستم‌های آب شیرین‌کن صنعتی، پس از فیلتراسیون با فیلتر شنی و کربنی و قبل از فیلتراسیون میکرونی انجام می‌شود. با افزودن آنتی اسکالانت، سطح رسوب در فیلتر میکرونی کاهش می‌یابد. این اقدام باعث افزایش عمر فیلتر میکرونی و ممبران می‌شود و از تشکیل رسوبات در غشا جلوگیری می‌کند. برای تزریق آنتی اسکالانت، بهتر است مقدار مناسب ماده را با آب تصفیه‌شده ترکیب کرده و با استفاده از دوزینگ پمپ با توجه به دوز مشخص، در سیستم تزریق کنیم.

ضرورت استفاده از مواد ضد رسوب

دوز تزریق آنتی اسکالانت

برای تنظیم دقیق میزان دوز تزریق آنتی اسکالانت، نیاز است به عوامل زیر توجه کرد و این موارد را در نظر گرفت. این عوامل شامل آنالیز آب خام ورودی، میزان جریان ورودی، مقدار TDS آب ورودی، درجه pH و استفاده از نرم افزارهای اختصاصی مانند COROLA.T می‌باشند که توسط شرکت سازنده ارائه می‌شوند.

این اطلاعات کمک می‌کند تا میزان دوز تزریقی آنتی اسکالانت به‌صورت دقیق تعیین شود. به‌طور معمول، مقدار تزریق آنتی اسکالانت در بازه 1 تا 6 ppm قرار دارد.مقدار دوز تزریق آنتی اسکالانت
با توجه به آنالیز آب ورودی و عوامل ایجاد رسوب، می بایست مقدار دوز تزریق آنتی اسکالانت را با دقت انتخاب کرد تا بتواند به طور موثر عوامل رسوب را کنترل کند. نوع آنتی اسکالانت باید به گونه‌ای انتخاب شود که بتواند کارایی لازم را ارائه دهد. مقدار دوز تزریق آنتی اسکالانت باید با توجه به نوع آن مشخص شود. مصرف بیش از مقدار بهینه ممکن است منجر به گرفتگی فوری ممبران شود، که با کاهش مصرف و بهینه سازی مقدار قابل برطرفی است.

از سوی دیگر، مصرف کمتر از مقدار توصیه شده ممکن است در طولانی مدت به گرفتگی ممبران منجر شود که با شستشوی ممبران برطرف می‌شود.

برای مشاوره تلفنی کلیک کنید


09125417503


02637853001

آنتی اسکالانت چیست

ترکیبات آنتی اسکالانت

ترکیبات آنتی اسکالانت‌ها براساس نوع‌شان که ممکن است پلیمرهای بر پایه آکریلیک اسید (Acrylic Acid Polymers) و یا ارگانوفسفاتهای (Organophosphates) باشند، متفاوت است. آنتی اسکالانت‌ها بر اساس پایه تشکیل‌دهنده خود مسئول کنترل تشکیل رسوب‌های کربنات کلسیم در شرایط LSI و S&DSI مثبت و نظارت بر تشکیل رسوبات دیگر (مانند سولفات‌ها، فلوئورید، سیلیسیم و …) در شرایط SR بالاتر از 100٪ را بر ممبرین‌های اسمز معکوس بر عهده دارند.

انواع آنتی اسکالانت

1- آنتی‌اسکالانت‌های پایه فسفاته :
این نوع از آنتی‌اسکالانت‌ها دارای گروه‌های عاملی اسید کربوکسیلیک و فسفاته هستند. آنتی‌اسکالانت فسفاته بهترین نوع از آنتی‌اسکالانت در جلوگیری از تشکیل رسوب می‌باشد، ولی خاصیت پراکنده‌سازی کمی دارد.
2- آنتی‌اسکالانت‌های پایه پلیمری:
این نوع از آنتی‌اسکالانت‌ها دارای وزن مولکولی بالایی می باشند و قدرت رسوب‌زدایی همه انواع رسوبات از جمله رسوبات کربناته و سولفاته را دارا می‌باشند. آنتی‌اسکالانت‌های پایه پلیمری جهت جلوگیری از ایجاد رسوب در آب‌های دریا، آب‌های لب شور و نیز آب‌هایی با سختی بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مواد کنترل‌کننده رسوب بر پایه مواد پلیمری، در مقایسه با آنتی‌اسکالانت بر پایه مواد فسفاته، مواد کنترل‌کننده رسوب بر پایه مواد پلیمری قدرت بالاتری در کنترل رسوبات دارد.

ضد رسوب

تست آنتی اسکالانت

آنتی اسکالانت تشکیل رسوب در سیستم‌های تصفیه آب را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به مسدود شدن لوله‌ها و تجهیزات، خرابی‌های غیر قابل پیش‌بینی و خسارت به تجهیزات و سیستم‌های صنعتی شود. وقتی رسوب‌زایی در سیستم رخ می‌دهد، شناسایی نوع رسوب و پیشگیری از تشکیل مجدد آن امر بسیار حیاتی است.

آنتی اسکالانت موادی ضد رسوب هستند که برای کنترل رسوبات در سیستم‌های اسمز معکوس RO استفاده می‌شوند.

برای انجام آزمایشات کارایی آنتی اسکالانت بر روی رسوبات تشکیل شده، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. آزمایش تشکیل رسوبات بدون استفاده از آنتی اسکالانت.
2. آزمایش آنتی اسکالانت در دوزهای مختلف برای کنترل رسوبات.
3. آنالیز آب ورودی و رسوبات تشکیل شده در حضور انواع مختلف آنتی اسکالانت.

قیمت آنتی اسکالانت

آنتی اسکالانت یکی از مواد مصرفی در سیستم‌های اسمز معکوس است که برای جلوگیری از تشکیل رسوب باید به صورت دائمی در سیستم تزریق شود. قیمت آنتی اسکالانت بسته به برند و کیفیت آن متفاوت است. این ماده نقش اساسی در نگهداری و افزایش طول عمر ممبران دارد. بنابراین، هر چند قیمت آنتی اسکالانت ممکن است بالا باشد، اما همچنان ارزش خرید آنتی اسکالانت با کیفیت است.

هزینه بالایی که در خرید آنتی اسکالانت با کیفیت صورت می‌گیرد، ارزشمندتر از خرید نسخه‌های ارزان و کیفیت پایین است؛ زیرا آنتی اسکالانت‌های کیفیت پایین ممکن است به ممبران آسیب برسانند که نقش اصلی در فرآیند تصفیه آب را دارند.

لازم به ذکر است که هزینه تعویض ممبران دستگاه آب شیرین‌کن صنعتی بسیار بالاتر از هزینه آنتی اسکالانت است. قیمت آنتی اسکالانت‌های موجود در بازار وارداتی بسته به برندهای مختلف آن متفاوت است. برای اطلاع از قیمت‌ها با شماره های ما تماس بگیرید.

تست آنتی اسکالانت

فروش آنتی اسکالانت

این محصولات پس از پشت سر گذاشتن تست‌های پایلوتی، در پروژه‌های بزرگی از قبیل پتروشیمی، نیروگاهی، صنایع دارویی و غیره به کار گرفته شده‌اند و نتایج بسیار خوبی از سوی مراجع صنعتی تایید شده است.

برای انتخاب بهترین آنتی اسکالانت با کیفیت و کارایی بالا بر اساس ویژگی‌های آب ورودی، می‌توانید با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید و از مشاوره‌های رایگان آنها بهره‌مند شوید. گروه صنعتی آبین گستر به عنوان تولید کننده و وارد کننده آنتی اسکالانت اروپایی، با قیمت مناسب و کیفیت برتر با افتخار این محصولات را برای مشتریان عزیز ارائه می‌دهد.

شماره های تماس:

02637853001
02637853002
09125417503