پمپ ro چیست؟

پمپ ro چیست؟

پمپ ro : دستگاه‌های تصفیه آب از نوع اسمز معکوس (RO)، دارای اجزا و بخش‌های مختلفی هستند که هر یک وظایف خاص و مشخصی در فرایند تصفیه آب دارند. یکی از مهم‌ترین بخش‌های این دستگاه‌ها، پمپ RO یا پمپ‌های طبقاتی هستند که مسئول ایجاد فشار مناسب برای عملکرد صحیح ممبران‌های دستگاه در فرآیند تصفیه آب می‌باشند.

در دو دهه گذشته، گروه صنعتی آبین گستر فعالیت خود را در زمینه تولید سختی‌گیر و تصفیه آب صنعتی (سیستم RO) آغاز کرده است. این شرکت فعالیت‌های خود را از ساخت، فروش تا راه‌اندازی انواع دستگاه‌های نمک‌زدایی و تصفیه آب با استفاده از سیستم RO انجام می‌دهد. به همین دلیل، گروه صنعتی آبین گستر یکی از معتبرترین تولیدکنندگان دستگاه‌های آب شیرین‌کن (اسمز معکوس) و دستگاه‌های آب شیرین‌کن نیمه صنعتی محسوب می‌شود.

پمپ ro

پمپ‌های فشار بالای RO باید جریان یکنواخت را برای ممبران‌های اسمز معکوس در سیستم‌های تصفیه آب RO فراهم کنند. این پمپ‌ها یکی از عوامل تولید هزینه در دستگاه‌های تصفیه آب اسمز معکوس هستند. بنابراین، هنگام انتخاب پمپ مناسب، باید به بازدهی انرژی این پمپ‌ها توجه کرد. پمپ‌های طبقاتی به دو نوع پمپ طبقاتی عمودی و افقی تقسیم می‌شوند.

در سیستم‌های اسمز معکوس، برای غلبه بر فشار اسمزی از پمپ‌های طبقاتی استفاده می‌شود. به دلیل کمبود فضا و طراحی زیباتر نیز از پمپ‌های طبقاتی عمودی استفاده می‌شود. پارامترهای هد و دبی و فشار اسمزی از موارد تعیین کننده برای انتخاب پمپ‌های طبقاتی می‌باشند.

آب شیرین کن‌های صنعتی، از تکنولوژی‌های مختلف برای تصفیه آب استفاده می‌کنند و هر ساله انواع جدیدی از آن‌ها در سراسر جهان معرفی می‌شوند. به عنوان مثال، آب شیرین کن ایرانی که نتاج تحقیقات یک مختر ایرانی است، توسط نور خورشید عمل تصفیه آب را انجام می‌دهد. اما دستگاه‌های آب شیرین کن معمولی دارای فیلترهای مختلفی در مراحل پیش تصفیه و تصفیه هستند، از جمله فیلترهای ممبران و سایر انواع.

مشخصات فنی دستگاه آب شیرین کن(سیستم اسمز معکوس یا دستگاه RO)

دستگاه آب شیرین‌کن (یا دستگاه RO به انگلیسی)، که به‌طور رسمی با نام “ماشین تصفیه آب” شناخته می‌شود، دارای ویژگی‌های بسیار مهم است. این دستگاه تولید کننده آب بسیار خالص‌تر است که توسط سازمان NASA تأیید شده و کاملاً با استانداردهای جهانی منطبق است. خاصیت فوق‌العاده‌ای که دستگاه اسمز معکوس دارد، ارتقاء بهترین متابولیسم در بدن است و این موضوع منجر به افزایش ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها و دفع سم‌ها و ویروس‌ها می‌شود. آب تولید شده توسط این سیستم به مدت طولانی کمک بزرگی به بهبود عملکرد سیستم‌های بدن و بهبود سلامتی انسان می‌کند.

علاوه بر این، یکی از ویژگی‌های پررنگ دستگاه آب شیرین‌کن صنعتی (دستگاه RO)، توانایی جداسازی مواد مضر و سمی مانند کادمیوم، سرب، سیانید، آرسنیک و فنل برای حفظ سلامتی انسان است.

عملکرد پمپ طبقاتی در سیستم های تصفیه آب RO

عملکرد پمپ طبقاتی در سیستم های تصفیه آب RO

یکی از پمپ‌های پرکاربرد در سیستم‌های اسمز معکوس صنعتی، پمپ‌های تغذیه ممبران یا همان پمپ‌های طبقاتی هستند. این نوع پمپ‌ها از نوع سانتریفیوژی یا گریز از مرکز هستند و برای سیستم‌های تصفیه آب با ورودی آب لب شور، انتخاب مناسبی محسوب می‌شوند.

این پمپ‌ها در دبی‌های متوسط، معمولا کمتر از 1000 گالن در دقیقه و در فشارهای نسبتا کم تا حداکثر 400 psig، عملکرد خوبی ارائه می‌دهند. قبلا در سیستم‌های RO صنعتی از پمپ‌های جابجایی مثبت استفاده می‌شد که راندمان هیدرولیکی بیشتری نسبت به پمپ‌های سانتریفیوژی داشتند، اما از نظر تعمیر و نگهداری دچار مشکلاتی بودند.

پمپ‌های سانتریفیوژ طبقاتی، سیال را از طریق پروانه‌های چندگانه که در طبقات بالاتر از یکدیگر قرار دارند، منتقل می‌کنند. این نوع پمپ‌ها شامل یک محور اصلی یا شافت اصلی است که پروانه‌ها، کاسه، و دیفیوزر در آن واقع شده‌اند. زمانی که سیال وارد پروانه پمپ می‌شود، فشار ایجاد شده و با عبور سیال از پروانه‌های بالاتر، فشار افزایش می‌یابد تا سیال به خروجی پمپ هدایت شود.

یک نکته مهم درباره پمپ‌های طبقاتی این است که دور الکتروموتور آنها ثابت است و دبی پمپ را نمی‌توان تغییر داد. در مسیر خط دهش پمپ‌های سانتریفیوژ، اغلب از یک شیر کنترل فشار استفاده می‌شود تا فشار کارکرد پمپ را کنترل کند، مگر در صورت استفاده از پمپ‌هایی که قابلیت تنظیم فرکانس متغیر دارند. در سیستم‌های تصفیه آب RO، شیر کنترل فشار و شیر کنترل جریان پساب، میزان تولید و بازیافت مورد نیاز را تنظیم می‌کنند.

مکش پمپ RO

نحوه انتخاب پمپ طبقاتی مناسب

مشخصات اصلی و مورد نیاز پمپ‌های RO، مانند تعداد طبقات، قطر پره، توان مورد نیاز و همچنین راندمان آن با توجه به دبی و فشار عملیاتی مورد نیاز و بر اساس منحنی عملکرد پمپ، به وسیله شرکت سازنده پمپ تعیین می‌شوند. با استفاده از این پارامترها می‌توان به انتخاب درستی برای پمپ‌های RO رسید.

این پارامترها شامل موارد زیر می‌باشند:

1- پارامترهای فیزیکی سیال: مهم‌ترین و اصلی ترین مشخصه برای انتخاب پمپ، ویژگی‌های سیال است. مهم‌ترین ویژگی‌های سیال نیز شامل غلظت و دمای آن می‌باشد.

2- پارامترهای شیمیایی سیال: مقدار خورندگی سیال، برای انتخاب پمپ خیلی موثر است. جنس بدنه و پروانه پمپ‌های مخصوص سیالات خورنده با پمپ‌های مخصوص آب متفاوت می‌باشد. همچنین برای آب شور نیز باید از پمپ‌های مناسب استفاده شود.

3- نوع و جنس مکانیکال سیل پمپ: در صورتی که سیالی که در حال پمپ شدن است، دارای خواص سمی باشد، استفاده از نشت بندهای مکانیکی الزامی است. انتخاب سیل مکانیکی مناسب براساس نوع سیال بسیار حائز اهمیت است و باید با دقت انجام شود.
4- وجود ذرات جامد در سیال: اگر ذرات جامدی در آب ورودی به پمپ وجود داشته باشد، باید اقدامات لازم برای انتخاب پمپ مناسب انجام شود. استفاده از سیل مکانیکی مناسب، مقاومت در برابر خوردگی قطعات پمپ و انتخاب پروانه مناسب برای سیالات حاوی ذرات جامد بسیار موثر است.
5- منحنی عملکرد پمپ: این منحنی براساس پارامترهایی از جمله هد و دبی که توسط کارخانه سازنده پمپ ارائه می‌شود، تعریف می‌شود. برای هر پمپ، یک منحنی عملکرد خاص وجود دارد.

انتخاب و تهیه پمپ Ro

برای مشاوره تلفنی کلیک کنید

راه اندازی درست و صحیح سیستم تصفیه آب RO 

سیستم RO باید به صورت دستی روشن شود. ابتدا شیر کنترل جریان خط پساب و در نتیجه بعد از آن شیر کنترل فشار خط دهش پمپ را تنظیم کنید؛ سپس مجددا همین کار را انجام دهید تا به شرایط کارکردی مورد نظر برسید. اگر دستگاه تصفیه آب شما، به سیستم کنترلی مجهز باشد، عمل تنظیم این دو شیر کنترلی به صورت خودکار انجام می‌شود. نکته بسیار مهم این است که در زمان راه‌اندازی دستگاه تصفیه آب RO، باید شیر کنترل جریان پساب به صورت کامل باز باشد، تا فشار ناگهانی اولیه پمپ به تجهیزات و ممبران‌های دستگاه آسیبی وارد نکند.

اما به مرور زمان که ممبران‌ها دچار گرفتگی و رسوب می‌شوند و در نتیجه حجم آب عبوری از آنها کاهش پیدا میکند، شیرهای کنترل فشار و نیز جریان باید مجدداً تنظیم شوند.
مثال زیر را در نظر بگیرید: پس از سه سال، حجم آبی که از ممبران عبور می‌کند، به نسبت 15٪ کاهش پیدا کرده است. در این موقعیت، نیاز است که پمپ RO با افزایش فشار در خط دهش، این کاهش حجم آب عبوری را تعویض کند. بنابراین، پمپ های RO از ابتدا باید برای ایجاد فشار بالاتر در خط طراحی شوند، به نحوی که بتوانند فشاری 10٪ بیشتر از فشار مورد نیاز به دست آمده از نرم‌افزار طراحی سیستم RO فراهم کنند. با رعایت این نکته، می‌توان گفت کاهش حجم آبی که از ممبران عبور می‌کند، در طول عمر مفيد آن جبران خواهد شد.

با انتخاب پمپ RO بر اساس این شرط برای سیستم تصفیه آب صنعتی، می‌توانید از عملکرد صحیح آن در طول عمر مفيد ممبران اطمینان حاصل کنید. همچنین با این اقدام، می‌توان از تأثيرات منفی تجمعات و رسوبگذاری‌های مختلف بر روی ممبران جلوگیری کرد
پمپ‌های RO باید به آرامی شروع به کار کنند؛ در غیر این صورت می‌تواند مشکلات زیادی بوجود آورد که شامل موارد زیر را در سیستم‌های RO است:
– ایجاد ترک بر روی سطح خارجی ممبران
-ایجاد فشردگی در ممبران‌ها که موجب کاهش دبی آب عبوری از ممبران در یک فشار ثابت می‌شود
– جابجایی ممبران‌ها در پرشروسل که باعث می‌شود اورینگ‌ها به دشت آسیب ببینند و به وسیله دستگاه آب خوراک به آب تصفیه شده وارد شود.

راه اندازی درست و صحیح سیستم تصفیه آب RO

دلایل کاهش فشار و دبی مکش پمپ RO

 

دلایل کاهش فشار و دبی مکش در پمپ RO عموما به علت این موارد زیر است:
.1 کاهش از حد فشار در بخش پیش تصفیه سیستم تصفیه آب
RO 2. مشکل در طراحی بخش پیش تصفیه سیستم RO: اگر طراحی بخش پیش تصفیه سیستم تصفیه آب صنعتی به شکلی است که بک واش فیلترهای کربنی و شنی با استفاده از آب تغذیه انجام می‌شود، باید برای تامین دبی و فشار آب ورودی به پمپ در زمان بک واش این فیلترها تمهیداتی را در نظر گرفت.

انتخاب و تهیه پمپ Ro

تیم طراحی و تولید دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی شرکت آبین گستر، در انتخاب پمپ RO مناسب با ویژگی‌های دستگاه تصفیه آب صنعتی شما با امکان مشاوره رایگان، پیاده‌سازی و نصب دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی و تمامی موارد مرتبط با حوزه تصفیه آب در مقیاس‌های خانگی و صنعتی، در خدمت شما خواهند بود.

برای بهره‌مندی از مشاوره رایگان می‌توانید از طریق تماس با شماره‌های درج شده در صفحه اصلی سایت، با کارشناسان ما در تماس باشید.

شماره های تماس:

02637853001
02637853002
09125417503

Call Now Button