متا بی سولفیت سدیم در تصفیه آب: سدیم متابی سولفیت (Sodium metabisulfite) یک ترکیب شیمیایی با فرمول Na2S2O5 است. این ماده به صورت پودر سفید رنگ و کریستالی موجود است و در آب به آسانی حل میشود. سدیم متابی سولفیت کاربردهای متعددی در صنایع مختلف از جمله تصفیه آب، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی و دارویی دارد. در بخش تصفیه آب، سدیم متابی سولفیت میتواند برای حذف کلر و کلرامین، حفاظت از غشاهای اسمز معکوس و تمیز کردن و سفید کردن مورد استفاده قرار گیرد.
شرکت آبین گستر، به عنوان یکی از پیشروان در زمینه فناوریهای تصفیه آب و بهداشت محیط، مفتخر است که محصولاتی با کیفیت و برتر را به بازار عرضه نماید. یکی از ترکیبات شیمیایی مورد استفاده در فرآیند تصفیه آب توسط شرکت آبین گستر، متا بی سدیم سولفیت است.
کاربردهای متا بی سولفیت سدیم در تصفیه آب
وجود کلر در آب می تواند به شدت ممبران RO را آسیب بزند. SMBS یک عامل احیا کننده است که معمولاً در سیستم های پیش تصفیه استفاده می شود. برای حذف کلر آزاد در آب خام، محلول SMBS قبل از ورود به دستگاه اسمز معکوس RO استفاده می شود. این ماده به صورت گرانولی شناخته شده است. همچنین، متابی سولفیت سدیم برای تمیز کردن غشاهای اسمز معکوس در دستگاه تصفیه آب استفاده می شود. از این محصول برای حفاظت از ممبران در برابر آلودگی های میکروبی و مواد اکسید کننده در صورتی که دستگاه برای مدت طولانی خاموش باشد نیز استفاده می شود.
کاربردهای متا بی سولفیت سدیم در تصفیه آب
این ترکیبات و مواد شیمیایی در صنایع دیگری نیز کاربرد گسترده ای دارند که برخی از آنها عبارتند از:
استفاده از این مواد در صنعت داروسازی و تولید قرص های پاراستامول
مورد استفاده در صنایع تولید پلاستیک
تولید مود شوینده و بهداشتی صنعتی
کاربرد سدیم متا بی سولفیت در صنعت نساجی و سفید کردن پشم و تولید الیاف
سفید سازی و افزایش کیفیت خمیر کاغذ
آماده سازی رنگ و حل کردن در صنایع نساجی و رنگرزی
مورد استفاده در صنایع غذایی
لزوم استفاده از متا بی سولفیت سدیم در دستگاه آب شیرین کن
دستگاه آب شیرینکن شامل غشای پلیآمید است. غشاهای پلیآمیدی بسیار حساس و آسیبپذیر نسبت به مواد اکسید کننده هستند. هنگام ورود مواد اکسید کننده به غشای RO، با آن واکنش داده و باعث خرابی غشا میشوند. مواد مثل کلر و اوزن اکسید کنندههای بسیار قوی هستند و حتی غلظت کمی کلر آزاد در آب خام میتواند باعث تجزیه غشا شود.
ویژگی های متا بی سولفیت سدیم چیست؟
سدیم متابی سولفیت یک ماده است که در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد ذوب میشود و در دمای ۳۱۵ درجه سانتیگراد میجوشد. چگالی این ماده ۱.۴۸ گرم بر سانتیمتر مکعب است. سدیم متابی سولفیت در آب بهراحتی حل میشود و محلول حاصل از آن قلیایی است. این ماده دارای خواص مختلفی است که از جمله آنها میتوان به ویژگی ضدعفونی کننده آن اشاره کرد.
متا بی سدیم سولفیت میتواند میکروارگانیسمهای مضر را از بین ببرد و در صنایع غذایی برای ضدعفونی کردن تجهیزات و مواد غذایی استفاده میشود.
متابی سولفیت سدیم یک آنتی اکسیدان است که می تواند از اکسیداسیون مواد غذایی جلوگیری کند. این ماده در صنایع غذایی برای حفظ رنگ و طعم مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین، متابی سولفیت سدیم یک عامل کاهنده است و می تواند مواد شیمیایی از جمله رنگدانهها را کاهش دهد. در صنایع غذایی، این ماده برای کاهش رنگدانههای میوهها و سبزیجات نیز استفاده میشود.
دستگاه RO صنعتی یکی از دستگاههای مهم در تصفیه آب به شمار میآید. این ماده شیمیایی با استفاده از فرآیندهای پیشرفته و استانداردهای بینالمللی، در فرآیند تصفیه آب به کار گرفته میشود تا کیفیت آب مصرفی را به حداکثر برساند و از وجود آلایندههای مختلف، از جمله کلر باقیمانده، جلوگیری کند.
نقش متابی سولفیت سدیم در فرآیند تصفیه دقیقاً چیست؟
یکی از کاربردهای اصلی تریول پیروسولفیت (SMBS) در فرآیند تصفیه آب، حذف کلر و کلرامین است. این دو ماده شیمیایی برای ضدعفونی آب استفاده میشوند، اما ممکن است برای سلامت انسان مضر باشند. تریول پیروسولفیت میتواند با واکنش با کلر و کلرامین، آنها را به شکل اولیه خود یعنی گاز کلر و آمونیاک تبدیل کند. همچنین میتواند برای حذف یونهای فلزی از آب استفاده شود، زیرا برخی از یونهای فلزی مانند یونهای آهن و منگنز، میتوانند رنگ آب را تغییر دهند یا باعث ایجاد طعم و بوی نامطبوع در آب شوند. با واکنش با این یونها، آنها را به شکل رسوب غیرمحلول تبدیل میکند. همچنین میتواند برای حذف ترکیبات آلی از آب استفاده شود، زیرا برخی از ترکیبات آلی مانند تریهالومتانها برای سلامت انسان مضر هستند. تریول پیروسولفیت با واکنش با این ترکیبات، آنها را به شکل غیرمحلول تبدیل میکند. علاوه بر کاربردهای ذکر شده، SMBS در فرآیندهای تصفیه دیگری نیز استفاده میشود، به عنوان مثال برای حذف ضایعات برمدار در تصفیه آب آشامیدنی، تمیزکردن و سفیدکردن پشم، جوت و سایر الیاف گیاهی، و تخریب و شستشوی سیانید در صنایع معدنی.
مهم ترین نکات استفاده از متا بی سولفیت سدیم در تصفیه آب
وقتی در آزمایشگاه با سدیم متابیسولفیت کار میکنید، باید آن را زیر هود مخلوط کنید. بخارات سمی حاصل از این ماده خطرناک است، بنابراین حتما از دستکش، عینک و ماسک استفاده کنید. قرار گرفتن در معرض این ماده میتواند به بروز آسم، بیماریهای ریوی، سردرد، بی نظمی، سوزش و خارش پوست، قرمزی و اشک ریزی چشم، تحریک دستگاه گوارش، تهوع، استفراغ و اسهال منجر شود.
اگر اتفاقی به دستگاه شما بیفتد و تماس مستقیم با سدیم متابیسولفیت وجود داشته باشد، لباس های خود را به سرعت تعویض کنید، محل تماس را با آب شستشو دهید و فورا به پزشک مراجعه کنید.
سدیم متابی سولفیت باید در محفظهای کاملاً عایق نگهداری شود. در صورت عدم کیفیت مناسب عایق، این ماده ممکن است با اکسیژن واکنش داشته و اکسید شود. سدیم متابی سولفیت باید در محیط خشک و خنک، دور از حرارت و رطوبت، و در بستهبندیهای مناسب با درزبندی و عایقبندی مناسب نگهداری شود. اگر دمای محیط بیش از 25 درجه سانتیگراد باشد و رطوبت بیشتر از 45% باشد، متابی سولفیت سدیم تا 6 ماه پایدار خواهد بود.
اگر دما یا رطوبت از مقادیر مشخص شده فراتر رود، احتمالاً غلظت SO2 کاهش خواهد یافت و pH محلول تغییر خواهد کرد. هنگام استفاده از این ماده، حتماً ایمنیهای لازم را رعایت کنید.
سخن پایانی
سولفیت سدیم یک ترکیب شیمیایی با کاربردهای متنوع در صنایع مختلف است. این ترکیب به دلیل خواص کاهنده، آنتیاکسیدانی و سفیدکنندگی خود، در صنایع غذایی، دارویی و صنایع دیگر استفاده میشود. با توجه به کاربردهای گسترده سولفیت سدیم، این ترکیب به عنوان یک ماده افزودنی حیاتی در بسیاری از صنایع شناخته میشود.
با این وجود، باید از استفاده بیش از حد از آن در محصولات غذایی پرهیز شود، زیرا ممکن است برای افراد حساس مشکلاتی ایجاد کند. قیمت این مواد شیمیایی توسط بررسی فاکتورهای مختلف از جمله درجه خلوص آنها تعیین میشود. به دلیل تنوع در درجه خلوص مواد تولیدی، جهت استعلام قیمت سدیم متابیسولفیت، میتوانید با کارشناسان گروه صنعتی آبینگستر تماس بگیرید.
شماره های تماس:
Leave A Comment